هسته پژوهشی الکترونیک در پزشکی

اعضای هسته: دکتر ربانی،دکتر صدری،دکتر یزدیان،دکتر جعفر پیشه، خانم مهندس عمرانی،خانم مهندس کلاهدوزان، مهندس عمانی، مهندس شیرانی

زمان تشکیل هسته: پنج شنبه ها – ساعت ۸ تا ۱۰

تعداد جلسات تاکنون: ۴۰

اهداف هسته:

پردازش تصاویر پزشکی به صورت Real-Time  )بلادرنگ( یکی از جدیدترین و پرکاربرد ترین حوزه های مهندسی پزشکی است که امروز کاربرد و توجه بسیار زیادی به آن شده است. یکی از روش های آن پیاده سازی بر روی بردهای Embedded می باشد. این روش کاربردهای متعدد در حوزه پزشکی و سلامت به خصوص در تصویر برداری پزشکی، سیستم های اندازه گیری ۲D/3D و سنسورها می باشد. از این رو هسته الکترونیک در پزشکی در مرکز تحقیقات پرداش تصویر و سیگنال از سال ۱۳۹۰ در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  فعالیت خود را آغاز نمود. زمینه تخصصی این گروه پژوهشی فعالیت در جهت توسعه سخت افزار ها با قابلیت پیاده سازی Real-Time )بلادرنگ( الگوریتم های پردازش تصاویر پزشکی  با هدفکمک هرچه بهتر و سریع تر تشخیص بیماری ها در حوزه پزشکی می باشد. هدف از ایجاد این گروه تحقیقاتی تعریف طرح های پژوهشی هدفمند در حیطه مهندسی الکترونیک در راستای برطرف کردن خلاءهای مهندسی در جامعه پزشکی و همچنین کاربردی کردن طرح های مهندسی پزشکی ودر نهایت تولید تکنولوژی (اعم از دستگاه ، نرم افزار و ...) قابل استفاده در جامعه پزشکی و پیراپزشکی (توانبخشی و ...) می باشد. همچنین در این هسته سعی بر آن است تعامل حداکثری بین حوزه پزشکی و مهندسی صورت گیرد تا بتوان هرچه بیشتر حوزه مهندسی را به خدمت نظام سلامت کشور درآورد. تجهیز آزمایشگاه الکترونیک  در پزشکی و همچنین پیاده سازی الگوریتم های پردازش تصویر بر روی این برد ها از جمله فعالیتهای صورت گرفته در این هسته است.

لازم به ذکر است که از دیگر اهداف این گروه می توان به تولید محصولاتی که به تشخیص سریعتر و دقیقتر بیماری ها کمک نموده و نقشی در ارتقای سلامت جامعه داشته باشد، اشاره نمود. به عنوان مثال طرح­های زیر در این گروه پژوهشی در حال اجرا می باشند:

- پیاده سازی سخت افزاری الگوریتم های پردازش تصویر

- تولید نمونه های آزمایشگاهی برخی از تجهیزات پزشکی پرکاربرد به منظور استفاده در آزمایشگاه مهارت­های بالینی( Skill Lab)

افتخارات:

- دریافت گرنت از ستاد توسعه فن آوری میکرو الکترونیک ریاست جمهوری توسط خانم مهندس زهرا عمرانی
- طراحی و ساخت دستگاه گلاید سکوپ

تجهیز آزمایشگاه الکترونیک در پزشکی به سخت افزارهای:

- برد پردازش تصویر FPGA سری ZINQ شرکت XILINX به شماره ZC704 .
- برد آموزشی میکرو پروسسور ARM سری Cortex M3 به شماره LPC1768
- برد آموزشی میکرو پروسسور ARM سری Cortex A8 به شماره Tiny210 با قابلیت بوت Linux، Android و Windows CE

پروژه های انجام شده در هسته الکترونیک  به شرح زیر است:

- پیاده سازی الگوریتم های پردازش تصاویر پزشکی بر روی CUDA و برد TINY 210 و پلت فرم  ZC702
- طراحی و ساخت برد مبدل تصایور ویدئویی دستگاه آلتراسونیک به استاندارد تصاویر پزشکی DICOM
- طراحی و ساخت سیستم پردازش سیگنال صوت با قابلیت های Voice Recording، Metronome، Delay Auditory Feedback؛ Reaction Time Meter