previous pauseresume next

سخنراني جناب دکتر علی حسن زهرایی پژوهشگر دانشگاه شفیلد انگلستان

سخنراني  جناب دکتر علی حسن زهرایی پژوهشگر دانشگاه شفیلد انگلستان پيرامون “همکاری انسان و روبات در جراحی روباتیک با حداقل تهاجم”  مورخ شنبه ۲۹ فروردین ۹۶ در سالن شهید چمران دانشکده فناوریهای نوین پزشکی برگزار گردید.

چکیده سخنرانی:

هدف از جراحی با حداقل تهاجم (لاپاروسکوپی) ایجاد کمترین جراحت ممکن در بدن بیمار است. نسبت به جراحی باز این نوع جراحی برای بیمار فواید زیادی از جمله بهبود سریع‌تر و پیچیدگی‌های کمتر بعد از عمل دارد.  ضمن این‌که در دراز مدت اثر بسیار کمی از جراحت باقی می‌ماند. اما در مقابل این نوع عمل برای جراح مشکلات زیادی ایجاد می‌کند: نداشتن دید مستقیم بر میدان عمل، فضای محدود و از دست دادن آزادی عمل، و موقعیت غیر ارگونومیک در طی ساعت‌ها عمل جراحی مهم‌ترین این مشکلات هستند.

پژوهش برای حل این مشکلات در ۳۰ سال اخیر شاخه‌ای از دانش روباتیک به نام جراحی روباتیک را ایجاد کرده است. در جراحی روباتیک دو رویکرد متفاوت در بین پژوهشگران وجود دارد.  در تله منیپولاسیون با جدا کردن جراح از ابزار وظیفه‌ی دستکاری فیزیکی در میدان عمل کاملاً به روبات سپرده شده و جراح از راه دور روبات را کنترل می‌کند. اما در کومنیپولاسیون جراح و روبات با همکاری هم عمل جراحی را انجام می‌دهند. در این حالت جراح مستقیماً ابزار روباتیک جراحی را در دست می‌گیرد و مانند معمول در کنار تخت بیمار باقی می‌ماند.

در این سمینار بعد از معرفی جراحی روباتیک و وضعیت فعلی آن به مقایسه‌ی تله منیپولاسیون و کومنیپولاسیون پرداخته شده و مخاطبان با راه‌کارهای موجود، پژوهش‌های انجام شده و زمینه‌های تحقیقات آینده آشنا خواهند شد.

بیوگرافی

دکتر علی حسن زهرایی فارغ التحصیل کارشناسی رشته‌ی مهندسی برق دانشگاه صنعتی اصفهان و دکترای مکاترونیک – روباتیک دانشگاه پیر و ماری کوری (پاریس ۶) فرانسه است. پروژه‌ی دکترای وی با موضوع کومنیپولاسیون سری برای جراحی با حداقل تهاجم منجر به طراحی و ساخت نخستین پنس روباتیک لاپاروسکوپی ۵ میلی متری شد.

وی ۵ سال سابقه‌ی کار پژوهشی پسا دکترا در زمینه‌های مربوط به روباتیک، سیستم‌های امبدد و میکروفلوییدیک در مراکز تحقیقاتی فرانسه و انگلستان دارد و هم اکنون پژوهشگر پسا دکترا در مرکز تحقیقات روباتیک دانشگاه شفیلد است.

خدمات دانشجویان

کتابخانه مرکزی

دانلود کتابهای الکترونیکی

نشریات الکترونیکی

سیستم تغذیه

شناسنامه سلامت دانشجویان

 

ارتباط با دانشکده